Kinder TV: De Ultieme Ranglijst

Kinder TV Ranglijst

Eindelijk is het zover: ik mag de officiële ranglijst voor de kinderprogramma’s op TV bekendmaken. Als bezorgde moeder kijk ik graag mee met Maisie, zodat ik weet waar mijn kind aan blootgesteld wordt op de TV. Al zestien maanden ben ik undercover in de wereld van de Kinder TV, en nu stel ik mezelf beschikbaar als primaire bron voor dit vreemde fenomeen. De ranglijst is 100% gebaseerd op feiten en is daarom de officiële en enige Ranglijst voor Kinder TV die je ooit zal hoeven raadplegen. Gebruik deze informatie om voor je kindje een veilige en fijne digitale omgeving te creëren, zodat de kwaliteit van zijn of haar leven gewaarborgd kan worden. 

Bumba

Maisie is dol op Bumba. Ze vindt elke seconde fantastisch en dat wordt 100% veroorzaakt door de onschuld van een kind. Want als ik, als Universitair-opgeleide volwassene, naar Bumba kijk wordt ik bang. De clown zelf is doodeng, het ‘ontsmelten’ van de karakters komt rechtstreeks uit mijn ergste nachtmerries, wanneer Babilu huilt klinkt het alsof er een krolse kater door een gehaktmolen wordt gehaald, en die olifant heeft letterlijk hetzelfde geluidseffect als de Tie-Fighters uit Star Wars (serieus). 

Bumba krijgt 4 sterren omdat Maisie er gek op is en ik haar er op elk moment van de dag vijf minuten lang compleet stil mee krijg. Één ster aftrek omdat de makers inspiratie halen uit mijn vreselijkste nachtmerries.

 


Bing

De makers van Bing zullen vast heel erg hun best hebben gedaan, maar ik hoef maar één zinnetje te horen van dat kleine zeikkonijn en ik krijg al knalrode uitslag over mijn gehele lichaam. Ik weet 85% zeker dat het leger Bing gebruikt als martelingstactiek. Bing is een emotioneel manipulatief beest dat al zijn problemen oplost door in een slachtofferrol te kruipen. Ik heb zo’n hekel aan die zeikstraal dat ik liever een uur lang naar Babilu’s gekrijs luister op het hoogste volume, dan ook maar één minuut naar dat miezerige piepstemmetje hoef te luisteren van die eindeloos zeurende Bing.

Bing krijgt -5 sterren


Peppa Pig

Begrijp me niet verkeerd, Peppa Pig ziet er leuk en kleurrijk uit. Het is vrolijk. Maar die Peppa… Peppa is alles wat ik wens dat Maisie nooit zal worden. Ze is egoïstisch en narcistisch, en heeft absoluut geen empathie voor andere levende dingen. Er is nooit niet geen karakter groei en voor een karakter zo verschrikkelijk als Peppa is dat funest. 

Peppa Pig krijgt 2 sterren omdat het leuk is zolang kinderen niet verstaan wat er gezegd wordt. 


Olivia

Laten we meteen het andere programma met het narcistische varkentje maar doen. Olivia is in principe precies hetzelfde programma als Peppa Pig, alleen dan tien keer erger door de weerzinwekkende animatiestijl. Het karakter design, hoewel dichter bij de waarheid dan Peppa Pig, is objectief eng en achtervolgt me in mijn nachtmerries. 

Olivia krijgt 0 sterren


George en Paul

Saai. De voice over is stom. Het concept is leuk maar de executie lijkt op een werkstuk van een basisschool kind dat twee klassen is blijven zitten. 1 ster. Voor de moeite.


Tik Tak

Ik applaudisseer dit programma voor het laten zien van zoveel verschillende gezichten. Ieder kind is mooi in haar uniekheid en Tik Tak weet dit elke keer weer te bevestigen. Verder is dit programma met haar diverse elementen fantastisch voor de korte spanningsboog van mijn kleine stuiterbal. Al helemaal fantastisch is het wanneer er opeens een hond aan het eind van de rit schapen verschijnt. 4 sterren voor de normale Tik Tak, 5 sterren voor de Tik Tak met de hond. 


Uki

Over dit programma kan ik heel kort zijn. 5 sterren. Uki is lief en schattig. Er zijn geen rare smelt-effecten of enge geluiden. Het enige geluid wat Uki maakt is “oeh” en “ah” en er wordt geen woord gesproken. Er is geen nare voice over die alles verpest. Uki is fantastisch in haar simpelheid en daardoor is er niks wat haar verpest. Super. 5 sterren


Sesamstraat

Solide kinderentertainment. 3,5 sterren


Zin in Zappelin

Ik heb vaak meteen medelijden met acteurs en actrices in kinderprogramma’s. Dan heb je je hele leven uitgesloofd op de theaterschool in de hoop een keer op TV te komen, en waar zetten ze je neer? Een knalroze set met een rare pruik op je hoofd. Ik vind het zo zielig. 

Maar dat heb ik bij Zin in Zappelin niet. Fenna is leuk. Ze is cool en stoer en ik hoop dat Maisie fan van haar wordt. 

5 sterren voor Fenna en haar zang- en danstalent. 3 sterren voor de inhoud van het programma. 4 sterren in totaal. 


Kaatje’s Kameraadjes

Ja, gewoon zielig. Misschien is het de taalbarrière of het immense cultuurverschil, maar de enige emotie die ik voel wanneer ik naar dit té felle programma kijk is medelijden voor de acteurs. 2 sterren


Samson en Marie

Die leuke pratende hond uit mijn herinneringen is er niet meer. Het is als Bassie zonder Adriaan, of Ernie zonder Bert. Het klopt gewoon niet. Samson en Marie kijkt me recht in mijn ogen aan, doet langzaam de broek naar de beneden, en draait een massieve drol op mijn jeugdherinneringen. 0 sterren


De Lijst der Lijsten:

En dat was de officiële ranglijst van de Kinderprogramma’s op televisie. Alle plekken staan 100% vast en er is geen ruimte voor kritiek. De ranglijst is enkel gebaseerd op feiten en objectieve waarheden. 

Bye bye, zwaai zwaai!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *