De #1 Hit op Onze Geboortedag

De #1 Hit op onze Geboortedag

De stand van de planeten en sterren op het moment van je geboorte zeggen volgens velen heel veel over je persoonlijkheid en leven. Maar hoe zit dat met de muziek waar je mee opgegroeid bent? Vandaag vergelijk ik welke liedjes er op #1 in de Top40 stonden tijdens mijn en Maisie’s verjaardagen. Hoeveel is de muziek verandert in 26 jaar? En zeggen deze liedjes iets over ons?

De #1 Hit op Onze Geboortedag

Op mijn geboortedag stond La Solitudine van Laura Pausini op nummer 1. De titel zei me niet veel, maar toen ik het liedje aanzette sprong ik meteen in een tijdmachine. Dit nummer herken ik! Vroeger had mijn vader dit nummer op een CD gebrand, en stond dit altijd aan in de auto naar vakantie. 

Op Maisie’s geboortedag stond Dance Monkey van Tones and I op nummer 1. En tja, Maisie is wel echt een dansend aapje! Ik luister dit nummer best wel vaak, vooral tijdens het schoonmaken, want het geeft me erg veel energie. Wat grappig om te weten dat dit nummer de grootste hit was op Maisie’s geboortedag! 


De #1 Hit op Onze Eerste Verjaardag

Op mijn eerste verjaardag stond I Will Survive van de Hermes House Band op nummer 1. Jaaaa! Wat lekker! Dit nummer roept ook weer zoveel herinneringen op uit mijn jeugd. Wat er voor mij uitspringt is dat dit mijn eerste aanraking was met een Internet meme. Lang geleden, nog voordat “Internet memes” een ding waren, kreeg mijn vader dit filmpje van een collega doorgestuurd via de email:

En dat was mijn introductie tot het internet. Natuurlijk wordt hier het origineel van Gloria Gaynor gebruikt, maar toch. Wat een lekker hitje!

Op Maisie’s eerste verjaardag stond The Business van Tiësto op nummer 1. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik dit nummer eerst heb moeten opzoeken, want ik had geen idee om welk liedje het ging. En toen hoorde ik de eerste noot. Duh! Dit nummer is zo lekker! Heerlijk energiek, met een lekkere beat en fantastische vocals. Ja, ja! Lekker hoor. 

Wat grappig dat er weer zo’n ontzettend energiek liedje op 1 stond op Maisie’s verjaardag. Want als ik één woord mocht gebruiken om Maisie’s te omschrijven, dan is het wel energiek!


En verder?

Op mijn tweede verjaardag stond Ademnood op nummer 1. Wat zal er voor Maisie’s tweede verjaardag op nummer 1 staan? Ik ben heel erg benieuwd!

Wil jij ook kijken wat er op jouw geboortedag of verjaardag op nummer 1 stond? Dat kan via deze site! Voor de grap heb ik nog een paar verjaardagen nagekeken:

  • Op mijn 16e verjaardag was Fireflies van Owl City de #1. 
  • Op mijn 18e verjaardag was het Epic van Sandro Silva & Quintino
  • Op mijn 21e verjaardag stond Thinking Out Loud van Ed Sheeran op 1
  • En op mijn 25e verjaardag Duurt Te Lang van Davina Michelle. 

Zo leuk om al die nummers weer een keer te luisteren. Muziek houdt zoveel herinneringen vast voor mij. Ik kan een nummer horen en opeens ben ik weer 10, dansend in een minidisco op de camping. Of ga ik voor de eerste keer uit op mijn 16e. Of richt ik mijn eerste studentenkamer in. 

Welke hit stond bij jou op #1?

Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar jouw nummer 1 hitjes. Welk nummer stond op #1 op jouw geboortedag? En heb je goede herinneringen aan dit nummer? Deel het in de comments of laat een reactie achter op mijn Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *