DIY Hangend Kledingrek voor de Babykamer

DIY Hangend kledingrek

Als (aanstaande) mama kun je wel uren staren naar al die té schattige babypakjes. Zulke ienieminie boxpakjes van heerlijke zachte stofjes. Wat is het toch zonde om die allemaal weg te moeten moffelen in een kledingkast! Want wat staat het toch leuk om al die mooie kleertjes tentoon te stellen in de babykamer. Daarom laat ik vandaag zien hoe ik een superschattig hangend kledingrek maakte voor Maisie’s kamertje!

Een hangend kledingrek kan je in de winkel al snel rond de €50,- kosten. En dat is zonde, want het is zo’n makkelijke en budget DIY. Waarschijnlijk heb je ⅔ van de benodigdheden al in huis!

Dit heb je nodig

  • Haakjes (en eventueel plugjes) voor in het plafond of plankje €3,- 
  • Ronde houten stok €3,-
  • Touw €3,-
  • Boormachine
  • Eventueel een zaag (vaak kun je de stok bij de bouwmarkt op maat laten zagen)
  • Eventueel houten kralen ter decoratie (naar smaak)

En dat is het. Waarschijnlijk heb je wel touw en haakjes in huis, dus dan zou je alleen een houten stok hoeven te kopen. Afhankelijk van de diameter heb je die al vanaf een euro! De stok die ik heb gebruikt was rond de €3,-

En zo maak je het!

1. Meten is weten

Meet ten eerste op waar je het rekje op wilt hangen. Hoe groot moet de stok zijn, waar komen de gaatjes en hoeveel ruimte zit er tussen de gaatjes? Teken dit uit op de stok en waar het rekje komt te hangen.

Tip: pak een kledinghanger erbij om er zeker van te zijn dat er genoeg ruimte zit tussen de stok en de muur!

Meet ook uit hoe lang je de touwtjes ongeveer wilt hebben. Het is handig om hier een idee van te hebben, hoewel je dit altijd nog bij kan werken!

2. Boren

Boor gaatjes in het plafond of in de onderkant van het plankje waaraan het kledingrekje komt te hangen. Schroef er een haakje in (eventueel met plugje, als de materialen hier om vragen. Zoals ik mijn rekje heb opgehangen heb ik geen plugje nodig gehad).

Je kunt ervoor kiezen om het touw simpelweg om de stok te binden en vast te knopen. Dit geeft een hele rustieke uitstraling, vooral als je het touw nog een paar keer om de stok draait! Of je kunt, net als ik, ook gaatjes boren in de stok. Ik vond het op deze manier makkelijker om te sturen dat de stok helemaal recht kwam te hangen.

3. Ophangen

En dan hoef je de stok alleen nog maar op te hangen! Als je het kledingrek aan het plafond hangt, begin dan daar met het vastknopen. Mocht je hem net als ik aan de onderkant van een plankje hangen, dan maakt het niet zo veel uit waar je begint.

Gebruik eventueel een waterpas om ervoor te zorgen dat alles helemaal recht hangt voordat je de laatste knoop maakt!


4. Eventuele decoratie

Mocht je het touw willen decoreren met houten kralen, maak dan eerst het touw vast aan de stok, en decoreer vervolgens het touw tot de gewenste hoogte. Hang daarna de constructie op aan het plafond of de plank. Zorg ervoor dat je genoeg touw hebt om te kunnen corrigeren totdat de stok waterpas hangt!

En dan hangt je kledingrek! Zo simpel en snel is het om voor een paar euro een eigen hangend kledingrek te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *