10 Instagram Reels Ideeën voor Drukke Mama’s

Ideeën voor Instagram Reels

Ja, ja, we weten allemaal dat we Reels moeten gebruiken voor een groter bereik. Jep, het is helemaal duidelijk. De korte videotjes zijn gróót favoriet voor het Instagram algoritme, en als je een beetje bezig bent met groeien op Instagram, kun je er echt niet meer omheen. 

Maar ja, wij mama’s zijn al zo druk. Waar moeten we de tijd, de zin en de creativiteit vandaan halen om ook nog eens ons dagelijks offer aan de Algoritme Goden te geven?!

Inspiratie voor Instagram Reels

Geen nood. Wanneer je inspiratie nodig hebt voor Instagram Reels kun je altijd een hashtag opzoeken die bij jou past (bijvoorbeeld #mamaleven of #singlemama) en daar door de trending Reels bladeren. Wanneer een concept of een bepaald liedje je aanspreekt, kun je deze Reels opslaan (drie puntjes –> save) om later terug te kunnen kijken.

De meeste Reels trends komen echter van TikTok. Ook al heb je helemaal niks met deze app, kun je ‘em altijd installeren om de trends in de gaten te houden. In TikTok is het namelijk veel makkelijker om trending hashtags te navigeren, en er zo bovenop te kunnen zitten. TikTok bewaart de video’s die je liked, zo kun je ze altijd terug kijken via je profiel! 

Ideeën voor Instagram Reels


10 Reels Ideeën

Maar omdat het best veel tijd kost om hashtag research te doen, heb ik hier alvast een hele hoop ideetjes voor je verzameld. Hier zijn 10 Reels ideetjes voor drukke mama’s!

1. Wat mijn baby eet in een dag

Film wat je kindje of baby eet, hoe je het klaarmaakt en welke ingrediënten je gebruikt. Het filmpje wordt natuurlijk nog leuker als je héél veel moeite hebt gedaan voor een maaltijd en je kindje het zonder pardon weigert, uitspuugt of op de grond flikkert. 

2. Ochtend routine

Film het aankleden van je kindje, het samen tanden poetsen, ontbijten of wakker worden. Of maak een filmpje waarin je het wakker worden mét kinderen vergelijkt met het wakker worden van vroeger. Ohhhh het snoozen! 

3. Avond routine / baby spa

Close ups van schattige baby voetjes die lekker gemasseerd worden? Lieve pyjamaatjes? Een lekker badje met veel bubbels? Een fris en fruitig kindje? Het filmen van je avondritueel kan een té snoezig filmpje opleveren!

4. Zondagse wandeling

Mijn best bekeken Reels is een filmpje van een wandeling door onze buurt. Geen fancy bos. Geen bijzondere natuurverschijnselen. Gewoon Maisie aan het drentelen in de frisse ochtendzon. Reels kunnen ook gewoon heel simpel zijn. 

5. Magisch opruimen

Er is iets heel bevredigends om een absolute rotzooi omgetoverd zien te worden in een nette, opgeruimde kamer. En met de magie van het videobewerken kan dat in een vingerknip! Film je “rotzooi”, breng je hand in beeld en knip met je vingers. Wanneer je klaar bent met opruimen begin je weer met filmen vanaf dezelfde positie. Knip weer in je vingers, en beweeg je hand uit beeld. Blijf een paar seconden hangen op het opgeruimde shot. 

In de nabewerking stop je het ene clipje op het moment dat je vingers elkaar raken. Vervolgens voeg je je tweede clipje toe en begin je deze juist op het moment waar je de andere bent gestopt, met de “knip”. En tada! Magie! 

Ideeën voor Instagram Reels

6. Outfit of the Day

De #OOTD gaat al jaren mee en men wordt steeds creatiever met het laten zien van hun outfits. Je hebt de trends van het “aan gooien” van kleding vast al voorbij zien komen. Of het “springen” in een nieuwe outfit. Er zijn genoeg leuke manieren om de mooiste kleertjes van je kindje aan de wereld te showen! 

7. Eén item, vijf keer

Gerelateerd aan de OOTD, kun je ook focussen op één item, bijvoorbeeld een prachtige chunky knit, blouse of rok, en laten zien hoe je deze op drie, vijf of tien verschillende manieren stylt. 

8. Self Care Transition

De Transition Reels is zeer trendy en je hebt ze vast al voorbij zien komen: je ziet iemand een paar keer met de palm van hun hand de camera bedekken, waarna je opeens de opgedofte versie van die persoon voorbij ziet komen. Erg leuk om te doen als je jezelf van je beste kant wilt laten zien! Of neem de trend juist met een korreltje zout en laat je outfit juist hetzelfde (want wie gaat er überhaupt de deur nog uit…) 

9. De Green Screen Scan

Voor dit ideetje heb je een Green Screen effect nodig. Deze kun je vinden op zowel Instagram als TikTok. Het effect haalt je achtergrond weg en in plaats daarvan kun jij een achtergrond vanuit je mediabibliotheek/gallerij openen. En dat biedt zoveel mogelijkheden! Je kan op deze manier op de foto gaan met een jongere versie van jezelf, bijvoorbeeld. Hoe leuk is dat!

10. Baby Hacks / Parenting Hacks

Heb je nog een goede tip voor mede-ouders? Een hack waar je sinds de geboorte van je kindje bij zweert? Of juist iets waar je pas laat achter kwam? Deel het in een Reels! Zo kwam ik er bijvoorbeeld pas bij de vierde bus Nutrilon er achter dat je dat schepje kunt vastklikken in de deksel van de bus. Dúh! 


En? Zit er een ideetje bij dat je graag uit wilt werken? Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Aarzel niet om ‘em door te sturen! Ons kun je vinden als @draakjeliefnl op Instagram. Zie je daar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *