It’s the most wonderful time of the year! Oh, wat hou ik van de feestdagen! De lichtjes, de warmte, de kaarsjes, de gezelligheid, het heerlijke eten én natuurlijke de pakjes onder de boom! Ik ben een echte kerstgekkie en heb het liefst in oktober al het kerstmenu vastgelegd. Maar het is eindelijk december, dus ik hoef me niet meer in te houden!

Dag dag November!

Ik blijf het zeggen: wat vliegt de tijd voorbij. Ik knipper even met mijn ogen en mijn baby is gewoon een dreumes. Een klein persoontje, met een sterk karakter en een ijzeren willetje. 

Als ik terugdenk op de afgelopen maand, dan zie ik vooral weer héél veel ontwikkelingen. Ze is van haar voorzichtige, wankelende stapjes naar ronddwarrelen door de stad gegaan. Ze jaagt graag de duiven op, gaat andere mensen bekijken, rent gillend kindjes achterna, en blijft vooral absoluut voor geen seconde in mijn buurt. Echt waar, hoe vaak ik de afgelopen tijd wel niet mijn tassen op de grond heb moeten laten vallen om haar weer ergens achter vandaan te moeten plukken… Ik geniet er oprecht zó van, deze periode, van het uitdagen en het wegrennen en verstoppen. Je ziet haar karakter met de dag groeien en ontwikkelen, en ik ben zo gelukkig dat ik dit allemaal van dichtbij mee mag maken!


Poesje Mauw

Nog een hoogtepuntje van november was het feit dat onze favoriete kringloop eindelijk weer open mocht! Deze was lang gesloten door de maatregelen, maar eindelijk konden we weer lekker broezen door de tweedehands pareltjes. Ik vond onder andere een oud houten boekje, met kinderliedjes van vroeger en vrolijke prentjes. Heel vintage, en Maise vindt het fantastisch. 

Elke ochtend als we het ontbijt op hebben komt ze al aanzetten met dat ding. Ze “zingt” dan op haar manier poesje mauw. “Ma-mah-má” zingt ze dan melodisch, ongelooflijk schattig. En ze kan de “hihihi, hahaha” van ik zag twee beren ook al. En de “ijadeeja, POEF!” van Papegaaitje Leef je nog verwacht ze ook elke keer weer met getrappel van haar voetjes.

Het is zo leuk om te zien dat ze liedjes en spelletjes gaat onthouden. Dat ze deuntjes weet na te doen, of handgebaren bij de liedjes gaat kopiëren. Leuk, kinderen!


Open & Bloot

Verder gebeurde er in  November voor mij nog iets heel spannends en leuks: ik ging met de billen bloot (figuurlijk dan hè) in een blog voor Marshmallow & Me. Ik schreef voor onze samenwerking een blog over mijn verhaal: hoe ik de vader van Maisie heb leren kennen, wat onze relatie was, hoe ik mij zo ontzettend heb geschaamd voor mijn zwangerschap, alles. Tot aan de bevalling toe! Dat had ik een jaar geleden nooit verwacht, dat ik zo trots en open en eerlijk over mijn situatie zou kunnen schrijven, én dat een merk juist hierdoor graag met mij samen wou werken. 


Kerst, kerst, kerst!

Oké, oké. De kerstboom staat hier al een maand. Maar als ik nu op kijk van mijn laptop, dan zie ik alle lichtjes en ruik ik mijn geurkaarsjes en dan wordt ik gewoon intens blij. Ik weet het niet zo goed uit te leggen, waar de liefde voor kerst vandaan komt, maar het zit in me. En dus prop ik Maisie iets te vaak in een mooie kerstoutfit om foto’s te maken. Die kerstmuts? Die houdt ze misschien een halve minuut op. Maar het is toch rijkdom, hè jongens? Kerst kunnen vieren met je gezinnetje, cadeautjes onder de boom, een lekker dinertje op tafel, een kerstfilmpje aan op Netflix. Ik voel me dan tenminste wel altijd heel rijk. En dan maakt het prijskaartje aan de cadeautjes mij echt niks uit. Zolang ik mijn gezinnetje maar heb. Dan tel ik mij rijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *