5 Single Mama Wins!

Not gonna lie, ik was eerst van plan om hier vijf #singlemomstruggles neer te pennen. Maar de laatste tijd zit ik in opwaartse spiraal van positieve energie en vastberadenheid! Ik heb helemaal geen zin om de negatieve kant van het alleen-ouderschap te belichten. Want hoewel het natuurlijk soms zwaar is, is het ook ontzettend gaaf om helemaal zelf een klein mensje te vormen en groot te brengen! Dus vandaag heb ik vijf Single Mama Wins voor je opgesomd!

1. Jij bepaalt 100% alleen de opvoeding

Geen “dit werkt alleen als we allebei consequent zijn!” of “ik had hem al gezegd dat het niet mocht en nu zeg jij dat het wel mag!” of “ik ben altijd de boeman terwijl jij de fun parent bent”. Nee, als single mama (of papa!) heb je helemaal zelf de teugels in handen. Geen strubbelingen, geen gezeik, gewoon rust, reinheid en regelmaat, want mama bepaald! 

Single Mama Wins

2. Je bouwt een speciale band op met je kleintje(s)

Vanaf de geboorte is het jij en je kleine tegen de rest van de wereld. Natuurlijk wordt je veel gesteund door je lieve vrienden en familie, en heb je als mama sowieso een bijzondere band met je kindje, maar als puntje bij paaltje komt, zijn jullie enkel en alleen op elkaar aangewezen. 

Dat is een bijzondere rol om te vullen en soms een zware last om te dragen, maar die onvoorwaardelijke liefde waardoor je overspoeld wordt als je naar je kindje kijkt? Dat is toch het mooiste van de wereld?!

3. Je krijgt geen veren, maar gewoon een complete pauw in je kont gestopt

Familie, vrienden en zelfs vreemden zijn het er allemaal over eens: “Ik vind het wel echt heel erg knap hoor, dat je het allemaal in je eentje doet!” Hoe vaak je deze niet voorbij hebt horen komen! Iedereen vindt je een ware superheld, terwijl het voor jou alweer de normaalste zaak van de wereld is.

 

4. Je ontdekt allemaal verborgen superkrachten

Hoe je het doet weet je ook niet precies… Maar elke maand weet jij weer het laatste dubbeltje te halen uit een beperkt budget, stop je gewoon twaalf uur meer in een dag om zoveel mogelijk bij je kindje te zijn, en jongleer je alle lusten en lasten van het ouderschap ook nog eens met één hand. Ben je dan toch een superheld? Zeker weten!

Single Mama Wins

5. Je wordt in het zonnetje gezet door dit bijzondere merk

Marshmallow and Me is een duurzaam babykleding label met een missie om de wereld een beetje zoeter te maken. Met hun collectie Winter Rainbow wil Jade Drake, de oprichtster van het duurzame mode label, alleenstaande moeders en vaders in het zonnetje te zetten. Samen zijn Maisie en ik uitgekozen als brand ambassadors van deze prachtige collectie. 

De zachte stofjes zijn heerlijk warm en met de mooie tinten bewijst Marshmallow & Me dat pasteltinten ook helemaal hot zijn in de winter! 

Maar mijn liefde voor dit mooie merk gaat verder dan hun collectie. De visie van Marshmallow and Me sluit perfect aan bij mijn eigen overtuigingen. 

Duurzame babykleding

Deze ultrazachte collectie bestaat uit stijlvolle broeken met hoge taille, en bijpassende truien, chique vestjes en oversized sweaterjurkjes in een reeks pasteltinten (ecru, mauve, lavendel en aqua). 

De kleding wordt duurzaam geproduceerd en gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen. En van de restjes stof worden super leuke scrunchies gemaakt, wat een gave zero waste policy! Van het productieproces tot aan de verzending is Marshmallow and Me bewust bezig met hun impact op de wereld. Zo verlengen ze de levensduur door het gebruik van kweekmouwen en oversized modellen, en gebruiken ze gerecyclede labels, accessoires en PVC-vrijze verzendmaterialen. Duurzame slow fashion, ik houd ervan! 

Marshmallow and Me

Alleenstaande moeders en vaders

De collectie is gewijd aan alleenstaande moeders en vaders die zowel de schoonheid als de strijd van het ouderschap alleen dragen. Het gebruik van een asymmetrisch ontwerp en contrasterende kleuren en stoffen is symbolisch voor de ene ouder die meer draagt dan de andere. Een prachtige boodschap! En hoe mooi is het om juist een keer single mama’s en papa’s in het zonnetje te zetten?! Dat zie je niet vaak!

Jade Drake, de oprichtster van Marshmallow and Me, vertelt dat de collectie geïnspireerd is op haar eigen persoonlijke ervaring: “Mijn zus en ik zijn opgevoed door een geweldige, alleenstaande moeder die er alles aan deed om ons het beste van zichzelf te geven. Pas toen ik mijn eerste kleine meisje had – met mijn man aan mijn zijde – begreep ik echt hoeveel ze droeg en hoe sterk ze door de jaren heen voor ons was. Alleenstaande ouders zijn ongelooflijk sterk, en deze collectie eert hun kracht en plaatst hen in de schijnwerpers die ze verdienen.”

Sociale Impact

Daarnaast doneert Marshmallow and Me ook nog eens 15% van de opbrengst aan het Compassion Mother & Baby-programma in Kenia. Een prachtig project dat zwangere (veelal alleenstaande) vrouwen ondersteunt tijdens hun zwangerschap, bevalling en het eerste levensjaar van hun kind. Het programma geeft zowel de baby’s als de moeders een gezonde start!

Waar Marshmallow and Me momenteel gericht is op de babymaatjes (0-2 jaar, maat 56-92), komen ze volgend jaar met een uitbreiding van de collectie voor prachtige meiden tot 6 jaar! 

Marshmallow and Me

Ben jij inmiddels net zo enthousiast over deze mooie collectie als wij?! Dan heb ik goed nieuws! Met de code DRAAKJELIEF shop je nu alle artikelen met 10% korting! 

Daarnaast mag ik ook nog eens 30 euro shoptegoed weggeven aan een van mijn lezers. Wil je hier ook kans op maken? Houd dan op Instagram en de actiepagina in de gaten. Op maandag 23 november lees je hier hoe je meedoet aan deze actie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *