11 Maanden: De Eerste Stapjes!

De Eerste Stapjes!

Ik zeg het zo vaak, maar jeetje wat gaat de tijd snel! Maisie is inmiddels al elf maanden bij me. En met haar eerste verjaardag binnen handbereik pink ik stiekem soms een traantje weg. Vandaag blik ik terug op de afgelopen maand én kijk ik vooruit naar heel veel ballonnen, cadeautjes, en taart!

Waar is mijn baby?!

Dat kind is dus gewoon gaan lopen. Zomaar, uit het niets. In één keer, handjes los en gaan! Die eerste stapjes zijn zo zoet: waggelende beentjes, gespreide teentjes, en handjes hoog in de lucht met gebalde vuistjes. Eerst deed ze twee stapjes los, daarna drie, en toen vond ik haar opeens rechtop midden in de kamer terug. Waar ze vandaan kwam? Geen idee. Maar daar stond ze, voorzichtig haar gewicht op haar andere been te plaatsen. 

11 maanden

In de eerste week van november, toen ze officieel elf maanden oud was, begon ze pas écht met stappen. En nu doet ze niets anders meer. De hele dag loopt ze rondjes door het huis. Het liefst met een willekeurig groot voorwerp (of twee!) in haar handen. Een speelgoedbus? Gaat mee de kamer rond. Bol.com doos? Doet ook een rondje. Kussens? Knuffels? Alles gaat in de kleine handjes mee in de rondte. 

Een hilarisch tafereel, wat voornamelijk eindigt in veel lachen en nog meer vallen. 

Slecht slapen

Ze is zó druk met al die ontwikkelingen. Zó, zó druk. Ze gunt zichzelf geen rust om lekker even bij mama te zitten, haar dutjes goed te pakken of haar eten te eten. Ze wil alleen maar lopen. 

En dus hebben we weer een periode van slecht slapen. Van haar twee dutjes overdag doet ze er eentje helemaal goed. Twee uurtjes lang in dromenland. Maar haar middagdutje? Drama! Het is een wonder als ze een uurtje slaapt. Wat er dus voor zorgt dat ik rond vier uur al met een doodmoe kind zit, dat écht geen dutje meer wilt doen. Gelukkig krijgt ze wel weer wat energie van haar avondeten en kan ze lekker tot rust komen in bad, maar het is wel weer even drama hoor.

En dat zorgt ervoor dat het ‘s nachts ook weer bonje is. Nagenoeg elke avond wordt ze voor twaalf uur wakker. En na twaalf uur? Pfff. Laten we het daar maar niet over hebben. Maisie is nooit een makkelijke slaper geweest, maar dit is wel weer even slikken. Gelukkig weet ik waar het vandaan komt én weet ik dat het een fase is. 

Een nieuw ritme

Ze is op zoek naar een nieuw ritme wat bij haar ontwikkelingen past. En gelukkig zit ik in een situatie dat ik haar die tijd en ruimte kan bieden om zelf een lekker ritme te vinden. 

En het gaat ook allemaal wel heel snel, he! Ze is nog maar elf maandjes oud, zo vroeg nog voor zo’n grote stap. Ik ben natuurlijk apetrots, maar had het niet erg gevonden om nog even een maandje te cruisen!

Karakter

Verder zie ik haar elke dag meer persoonlijkheid ontwikkelen. Ze is zo ondeugend. Ze weet precies wat wel en niet mag, en zegt ook altijd al “nee nee” of “ah ah” voordat ze iets doet wat niet mag. 

Ze brabbelt heel de buurt bij elkaar in haar eigen taaltje. Hele verhalen zuigt ze uit haar duim, zo schattig! En wanneer je haar vraagt of ze een flesje wilt of in bad wilt, loopt ze vast naar de keuken of de deur om op je te wachten. “Ja!” kirt ze dan, voordat die voetjes weer over de vloer kletteren. 

“Pakkertje” is haar favoriete spelletje. En verstoppertje ook. Ze haalt graag speelgoedjes van tafel om ze in haar emmertje te doen, ze vervolgens er weer uit te halen en terug op tafel te leggen. Boekjes vindt ze ook heel interessant. Vooral wanneer er een bal in staat. “Bah-l!” Roept ze dan. 

Ze is eigenwijs en een rasechte regeltante. Dat wordt straks nog wat, met die peuterpubertijd. 

Dreumes

Officieel moeten we nog een maandje wachten totdat ik haar een dreumes mag noemen, maar ik herken mijn baby echt niet meer terug hoor! Ik ben bezig om filmpjes uit te zoeken voor my first year filmpje voor haar verjaardag. En als ik dan zie hoe klein ze was. Hoe afhankelijk en hulpbehoevend. Dan lijkt die babyfase al wel jaren geleden!

En die eerste verjaardag, hè? Dat is ook nog even iets! Nu krijg ik niet veel bezoek door Miss Rona, en het bezoek dat wel komt wordt over meerdere dagen verspreid, maar ik wil er toch wel echt een feestje van maken. Ook voor mezelf. Omdat ik best wel heel trots ben op mijn eerste jaar als (alleenstaande) moeder. 

Wat ik gepland heb, wat ze krijgt en of ze taart überhaupt lekker vindt zal ik allemaal delen op mijn Instagram. Maisie is op 7 december jarig, maar ik vind het helemaal niet erg als je me alvast gaat volgen hoor! Natuurlijk komt er ook nog een uitgebreide blog over haar eerste verjaardag online. En zal ik samen met jullie terugblikken op mijn eerste jaar als moeder. 

Win win win!

En om te vieren dat ze één wordt, komen er heel wat super leuke winacties online op mijn Instagram. Ook zul je ze hier op mijn blog kunnen vinden, onder de categorie Win! bovenaan mijn pagina! Doe je ook mee?

Win! Mama & Baby Winactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *