DIY speelkeukentje makeover

DIY Speelkeukentje Makeover

DIY speelkeukentje makeover

Een tijdje geleden zag ik dit kleine keukentje bij onze lokale kringloop staan. Oud, versleten, maar vol potentieel. Dus rekende ik 8,50 euro af en laadde ik het ding in de auto. 

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuk keukentje voor Maisie. Ze wordt binnenkort 1 en hoewel ze waarschijnlijk dan nog niks van het concept keukentje snapt, vind ik het wel heel leuk om te geven. Op internet kwamen de welbekende Ikea keukentjes voorbij. Allemaal met prachtige kleurtjes, marmeren aanrechten en goud gespoten kraantjes.

Ontzettend mooi! En ontzettend buiten mijn budget. 

En 8,5 euro? Da’s goed zaken doen. 

DIY speelkeukentje voor de makeover


DIY Speelkeukentje

Dus begon ik met het schoonboenen en schuren van het kastje. Ik schroefde de knopjes eraf en schuurde alles goed stroef. Om het kast-gedeelte meer op een oventje te laten lijken, heb ik het bestaande houten handvat eraf gehaald, en de gaatjes opgevuld met hout plamuur. Bij de Gamma kocht ik een simpele plastic greep die meer weg heeft van een typische oven-greep. 


Van ouderwets naar modern

Ik twijfelde heel erg tussen witte verf of houtbeits, maar ben toch voor wit gegaan. Deze kleur is “Katoen Wit ” en dekte met twee lagen. De prachtige witte kleur maakt het kastje meteen een heel stuk moderner! 

Voor de pitjes heb ik zwarte muurverf gebruikt. Bij de bouwwinkel kun je van die kleine potjes verf halen om de kleur uit te proberen. Voor twee euro had ik zo meer dan genoeg verf om de vier pitjes weer helemaal zwart te maken. 


DIY marmer aanrechtblad

Eén ding wat niet kon missen uit Maisie’s mooie keukentje, is de prachtige marmeren aanrechtbladen die de gepimpte Ikea keukentjes altijd hebben. Ik vind die look zo mooi en wou dit ook graag voor ons keukentje regelen. Ook al heeft dit keukentje niet echt een aanrechtblad… 

De plakfolie kocht ik bij de Praxis voor zes eurie. Het was nogal een strijd om de folie helemaal mooi passend te krijgen. Uiteindelijk is het aardig gelukt en vind ik dit echt wel de finishing touch!


Complete Makeover

Om het keukentje compleet te maken plakte ik nog drie haakjes (met stompe “haak”) aan de zijkant. Hier kan het keukengerei aan hangen. Ik schroefde de draaiknopjes weer vast en decoreerde het keukentje met een ouderwetse theedoek en een mini pannenset. Is het niet ontzettend zoet geworden?! 


Voor en Na DIY speelkeukentje

DIY speelkeukentje voor en na

Op 7 december is Maisie jarig en zal het keukentje worden uitgepakt! Ik neem aan dat ze blijer zal zijn met het pakpapier en de lintjes dan met het keukentje zelf, maar dat nemen we voor lief! Wil je graag weten hoe Maisie reageert op haar leuke DIY speelkeukentje? Volg me dan alvast op Instagram! Hier deel ik elke dag een kijkje in ons leven. 

Wat was jouw laatste DIY project? Deel het met ons in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *