7x Tips voor een Budget Babykamer

Tips voor Babykamer op een Budget

Je wilt je kindje natuurlijk altijd het beste van het beste geven, maar hoe doe je dat met een klein budget? Gemiddeld kost het tussen de 400 en 1000 euro om de babykamer in te richten. Vooral de grote meubels, zoals een ledikant, commode en kast, kunnen behoorlijk in prijs oplopen. Met deze tips kun je honderden euro’s besparen op de inrichting van de babykamer!

#1 Sla de Wieg over

En kies meteen voor een ledikant. Een baby slaapt maar heel eventjes in een wiegje, en eigenlijk is het helemaal niet nodig. Je baby kan namelijk vanaf haar geboorte al in een ledikantje slapen! Dit scheelt niet alleen in de kosten voor het wiegje zelf, maar je hoeft nu ook niet nog meer beddengoed te kopen. 

#2 Shop tweedehands

De laatste jaren verdwijnt het stigma op tweedehands shoppen, en dat maakt mij zo blij! Op Marktplaats en in kringloopwinkels kun je namelijk de mooiste meubels vinden, vaak in zeer goede staat. Zo heb ik via Marktplaats een commode en ledikant kunnen aanschaffen in zo goed als nieuwe conditie, in de stijl die ik graag wou, voor een prikkie! Dezelfde meubels spotte ik later in de Baby Dump voor drie keer zoveel geld. Dat tovert dan een grote lach op mijn gezicht! 

Voor de kwaliteit hoef je het ook niet te laten. De meeste spullen die tweedehands aangeboden worden zijn nog in prima staat, en vaak maar voor één kindje gebruikt. 

Het inrichten van de babykamer met tweedehands meubels  is niet alleen fijn voor de portemonnee, maar ook voor het milieu! Naast de grote meubels kun je ook kleertjes, de kinderwagen, box, knuffels en speelgoed tweedehands aanschaffen. Een doekje eroverheen en klaar is mama!

Babykamer DIY Budget Inspiratie

#3 Koop geen “Baby Meubels”

Hiermee bedoel ik dat marketers ontzettend slim zijn. Ze weten dat aanstaande ouders het mooiste en beste voor hun kids willen en daar spelen ze slim op in. Vaak kost een commode erg veel geld, maar haal je bij de Ikea een simpele ladekast van dezelfde hoogte voor een fractie van dat bedrag. Enkel omdat het niet verkocht wordt als “baby meubel”. Verander je zoekwoorden, let op de hoogte van het meubel zodat verschonen nog steeds makkelijk blijft, en bespaar geld!

#4 Ga voor Neutraal

Bedenk bij het inrichten van de babykamer hoe de meubels (commode, kledingkast) kunnen meegroeien met je kindje. Een slimme aankoop kan zo nog jaren mee!

#5 Blikvanger op de Muur

In plaats van een duur behang kun je ook kiezen voor een enkele “accent muur”. Verf deze muur in een mooi kleurtje die ook eventueel met je kindje mee kan groeien. Zoek op het internet naar gratis of goedkope “printables” voor op de babykamer. Koop een groot formaat lijstje bij de Action, print de poster uit en voila: een mooie eyecatcher voor op de muur!

Check dit Pinterest board met “Nursery Printables,” bijvoorbeeld:

#6 Ikea Babykamer Hack: Boekenplankjes

Deze welbekende Ikea hack is ontzettend handig! Deze hack volgt hetzelfde principe als tip #3: in plaats van “baby boekenplankjes” te kopen, die tegen een hoge prijs verkocht worden, kun je bij de Ikea deze leuke kruidenrekjes halen. Ze kosten slechts €3,99 en zijn perfect voor het opbergen van boeken en fotolijstjes. Als je het rekje op de kop hangt, heb je zelfs een leuke rails om je mooiste kinderkleertjes aan op te hangen. 

DIY Hanggedeelte Kledingkast

Persoonlijk heb ik er voor gekozen om geen kledingkast voor mijn baby aan te schaffen. De commode biedt namelijk genoeg ruimte voor de kleertjes die ze draagt (bijvoorbeeld maat 50-56), en alle andere maten bewaar ik in dozen op zolder. Zo heb ik één lade van de commode in gebruik voor de kleertjes, één voor de verzorging, en één voor al het overige. Natuurlijk wou ik wel graag haar mooie jurkjes op hangen in plaats van vouwen. 

Als extra kast op de babykamer heb ik daarvoor een groot stuk pvc gekocht en op maat laten snijden bij de bouwmarkt. Deze heb ik opgehangen met houten steuntjes. In de onderste plank heb ik twee gaatjes geboord voor het bevestigen van twee haken. Hieraan heb ik met touw een stok opgehangen.

Bij de kringloop heb ik vervolgens kleine hangertjes gekocht voor een prikkie en mintgroen geverfd. Zo heb ik een knus hoekje in de kamer waar de mooiste kleertjes in het zicht hangen. Twee vliegen in één klap: ik heb geen kast met hanggedeelte meer nodig, én het is meteen een mooie blikvanger!

Heb jij nog meer budget tips voor het inrichten van de babykamer? Deel het in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *